KOSÁR TARTALMA(0)
Tovább a fizetéshez »

Izomkontrollos gyógytorna

Az agy–izom kibernetikus kapcsolat javítása 6 alkalmas gyógytornával.

IZOMKONTROLL - SZOMATIKA

Időpontok:

1. csoport: január 27., február 3., 10., 17., 24., március 2., 9.
2. csoport: március 16., 23., 30., április 6., 20., 27., május 4.
3. csoport: május 11., 18., 25., június 8., 15., 22., 29.


Ár: 7 alkalom 21 000 Ft
17:00-18:30 között

 

Jelentkezés csak telefonon: 1/488-0118

Döbbenetes újdonság a gyógytornában

Az amerikai dr. Thomas Hanna forradalmian új módszert fejlesztett ki az elmúlt években, amely „somatics” (szomatika) néven egyre jobban terjed a nyugati világban. Rájött, hogy számtalan elkerülhetetlennek hitt, vagy tévesen az öregedésnek tulajdonított betegség és állapot valójában hibás beidegződés következménye. Kiderült, hogy megannyi nyavalyánk – és nem csupán mozgásszervi betegségekről van szó! – valójában az agy–izom kibernetikus kapcsolat „programhibája”. Szerencsére a kiutat is megtalálta. A döbbenetes terápiás eredmények önmagukért beszélnek: évtizedes, krónikus fájdalmak és kontraktúrák szűnnek meg viharos sebességgel, „ezzel meg kell tanulni együtt élni”–állapotok merülnek szinte napok alatt örök feledésbe. Hogy hihetetlen? Természetes. De ne feledjük, az igazán jelentős felfedezések mindig meghökkentőek. A lassan, tudatosan végrehajtott, speciális gyakorlatok meglepően gyors és tartós változást hoznak létre, mert az agy–izom kapcsolat egyfajta újratanítását érik el.

Kiknek segít az új módszer? Szinte valamennyi mozgásszervi betegnek. Különös figyelmet érdemel hatása krónikus fájdalom (derék-, hát-, nyak-, fejfájás stb.), szkoliózis, hanyag tartás esetén, s meglepő módon könnyen és viszonylag gyorsan korrigálható segítségével a funkcionális végtagrövidülés is. A szervrendszerek közötti szoros kapcsolat miatt azonban még a belső szervek, sőt az elme állapotára is kihat a kezelés, s így számos belgyógyászati kórkép esetén is eredményesen alkalmazható a módszer.

Kiknek segít az izomkontroll módszere? Szinte valamennyi mozgásszervi betegnek. Különös figyelmet érdemel hatása krónikus fájdalom (derék-, hát-, nyak-, fejfájás stb.), szkoliózis, hanyag tartás esetén.

 

Hazánkban ez a módszer az Izomkontroll címen megjelent, dr. Thomas Hanna által írt könyvből vált ismertté. (A könyv mindig kapható a Mammut 1.-ben lévő agykontrollüzletben, a VIII. ker., Fiumei út 4. szám alatti Szebb Életért Központban, illetve ide kattintva tekinthető vagy rendelhető meg.)

Vezeti: Andrási Éva

 

VISSZAJELZÉSEK  A 2015. IZOMKONTROLL-TANFOLYAMRÓL:

- Katalin: " Olvastam az Izomkontroll könyvet. Reumatológus vagyok, mozgásszervi panaszokra keresem az igazán hatékony módszert magam és betegeim számára. Már látom és érzem, hogyan kell kivitelezni a gyakorlatokat. Szándékomban áll az új munkahelyemen bevezetni az Izomkontroll módszerét."

- Gergő: "Derékfájásom és csigolyaelcsúszásom hozott el a tanfolyamra, valamint az, hogy bővíteni szerettem volna az emberi testről való tudásomat. Nekem elváráson felül teljesített a tanfolyam. Tényleg megéreztem mit jelent a teljes ellazulás és milyen pozitív tud lenni.Eszközt adott a kezembe, hogyan segítsem magam és mások állapotát. Számomra nem csak fizikai de szellemi szinten is lazítást tudott adni.

- Judit:  "Gerincferdülésem és porckorongsérvem van, ami kihat a csípőizületemre is. Mindenképpen hasznos volt eljönnöm a tanfolyamra, mert egyértelművé váltak a gyakorlatok. A helyes alkalmazásra gondolok. Jelentős eredmény, hogy régóta tartó fájdalmaim szűntek meg."

- Éva: "Derék- és nyaki problémákkal jöttem. A nyújtózások után kevésbé fáj a hátam."

- Mariann: „Arra gondoltam, hogy ha  az  Agykontroll érdekes volt, biztos az Izomkontroll is az lesz. Megérte eljönnöm, bár tudom, hogy még sokat kell gyakorolnom. De fogom csinálni, mert a gyakorlatoktól a jelenben érzem magam."

- Judit:  "Idegrendszeri és emésztési problémákkal jöttem. Meglepetéssel tapasztaltam, hogy a sok felkapott testmozgáson kívül létezik egy sokkal jobb! Megtanultam olyan izmaimat is megmozgatni, amelyek eddig fájtak és emiatt megrövidültek."

- Gabriella: " A barátnőm hívta fel a figyelmemet a tanfolyamra, mert örökös keresztcsonti és csípőfájdalmaim voltak. Érdemes volt eljönnöm, mert sok hasznos mozdulatsort tanultam, ami jó érzés testemnek-lelkemnek. ( Ráadásul méltányos áron!) Azóta jobban odafigyelek testem, izomzatom, szervezetem mozgására és működésére."

- Éva: "A könyvben foglaltak keltették fel az érdeklődésemet, de a gyakorlatokhoz segítségre volt szükségem. Lazábbá váltam, a derekam, a váll és a nyaki szakasz sokat oldódott.

- Gyula: " Porckorongműtét utáni gyógyulás és testem karbantartása miatt jöttem. A torna és az ellazítás nagyon hasznos ismeret. Jól éreztem magam a foglalkozásokon, kellemesen ellazított."

- Györgyi: "A barátnőm hívta fel a figyelmemet a tanfolyamra. A lelkiek mellett úgy érzem fizikai karbantartásra is szükségem van. Igyekszem tudatosan odafigyelni magamra. Az itt elsajátított gyakorlatok nagyon jó hatással vannak fizikai és lelki állapotomra. Újra megtanultam befelé figyelni, a testem jelzéseit komolyan venni. Megerősítést kaptam, hogy folyamatosan dolgozni kell testemen és lelkemen is!

- Felícia: "Folyamatos csípőtáji fájdalmakkal jöttem. Megtapasztaltam, hogy a nyújtás sokkal jobban tud változtatni a tartásomon, mint gondoltam."

   

Magdi: 

 " Várakozáson felül változott a mozgásom, lazább vagyok, fájdalmaim jelentősen csökkentek.Megtanultam befelé figyelni a mozdulataimra és ha feszítést érzek, tudatosan lazítok, amit egy felszabadult érzés követ. Testileg, lelkileg feltöltődtem az órákon. Köszönöm!"

  Eszter: 

" Hidd el, tényleg nem lélegeztem már. Sok mindent le lehet állítani. Szóval egyfajta szabadság és kapcsolódás, ill. az ezzel kapcsolatos munka, ami a tanfolyamot jelentette nekem. A cigiről való leszokásnál azért az, hogy "tudok" lélegezni, legalább is jobban , mint gondoltam, azért hasznos ám!  Volt alkalmam ráismerni arra is, hogy az érzelmek és a mozdulatok milyen szoros kapcsolatban vannak egymással. Pl. ahogy ellazult  a vállam , oldódott a stressz is bennem.

Vanda:

Két műtét között jöttem a tanfolyamra. A második műtétem előtt rengeteget javult az állapotom. A 7. órát követően ismét volt egy csukló műtétem, ez sajnos visszaesés követett. Az elszakadt szalagjaimat megtalálta  az orvos, bár a műtét előtt szinte biztos volt abban, hogy nem találja meg. Talán ebben is segített az első 7 óra és az otthoni gyakorlás...! 

Sára:

Megtanultam a helyes izomfeszítést és lazítást és ráéreztem a légzés fontosságára. Kezd kialakulni egyfajta tudatos testkép bennem. Segítséget kaptam a tudatosságban,  a helyes testtartásban, a medencém helyretételében.

☻ „Végre találtam egy mozgásformát, amit meg is tudok csinálni kevesebb kínlódással, mint egy normál tornát. Sok mozgásformát kipróbáltam már, de ennél maradok, nekem ez tiszta nyereség! A gerincproblémámban ( merevség, fájdalom, görcs) mindenképpen segített a tanfolyam.„  (Mária)

☻ „Izületi gyulladással, nyaki gerinctorzulással, dagadó ujjakkal, pajzsmirigy-gyulladással, alagút-szindrómával  érkeztem. Megtanultam hogyan működik a testem, idáig erről nem is tudtam. Megtanultam hogyan lazítsak, azóta az utcán is lazábban megyek. Az alvásom is jobb lett. Jobban tudok figyelni a feladataimra. Jobban nyúlnak az ujjaim is. Köszönök mindent!” (Katalin)

☻ „Az izomkontroll abszolút hozott változást. Egy új szemléletet adott a saját testemmel kapcsolatban. Megtanultam hogyan kell jól lélegezni és a légzésemmel pillanatok alatt megnyugtatni magamat, illetve nagyon gyorsan alfába kerülni. Változott a testtartásom, jobb a közérzetem. Végre magam tudom korrigálni a mozgásomat. Pihentetőbb az alvásom, javult a memóriám is. Köszönöm!” ( Ildikó)

☻ „ Türelmesebb, nyugodtabb lettem. Gerincfájásom 60%-ban javult, légzésem normalizálódott. Lazább lett a mozgásom, jobban eszembe jutnak nevek, helyek (2 éve agyvérzésem volt). Megérte elvégeznem a tanfolyamot, mert nagyban hozzájárult testem egészségéhez és rugalmasságához.” ( Márton)

☻ „ Azért jöttem a tanfolyamra, mert sokat fájt a derekam, vállam, nyakam. Csuklóim gyengék voltak, nem bírták a terhelést. Azóta hajlékonyabb lett a gerincem, egyenesebb a tartásom. Jobban figyelek a gerincem tartására. Megtanultam a gyakorlatokat, így már otthon is gyakorlok.”  ( Gabriella)

☻ „ A nyiroködémám romlott, mert mostanában nem vettem komolyan, és a tartásom is rossz volt, amikor a tanfolyamra jöttem. Azóta nyugodtabb lettem, tudatosabb lett a légzésem. Mindig jól éreztem magam a foglalkozáson. Segített megtanulni jobban odafigyelni a környezetemre és magamra. Megérte eljönnöm, köszönöm!” (Erika)

☻ „ Úgy érzem új tudást szereztem azáltal, hogy eljöttem a tanfolyamra. Több a türelmem, tudatosabb a légzésem, még akkor is, ha nem megy a nap minden órájában. Rendszeresen eszembe jut, hogy hogyan is kell erőfeszítés nélkül egyenesen ülnöm. Vissza-visszatérő derékfájásom még van, de úgy érzem javult a helyzet.”  ( Anna)

☻ „ Gerincsérvem van. Azért jöttem a tanfolyamra, hogy jobban érezzem magam, kikapcsolódjak, feltöltődjek.  A rendszeres mozgás és a magamra odafigyelés által könnyebben lenyugtatom magam. Jelenleg nincsenek fájdalmaim!„ (Zsuzsa)

☻ „ 1999 óta agykontrollozom, most jött el az idő, hogy  cselekedjek és eljöjjek Izomkontrollra is. Csúnyák a visszereim, gerincsérvem van, gyakran enervált   vagyok.  A tanfolyam rendszerességet hozott az életembe, energikusabb lettem, szervezettebbé, átgondoltabbá, lelassultabbá váltam. Figyelve a légzésemre a hangulatom vidámabb lett. A koncentráló képességem és a memóriám határozottan javult. Megérte részt vennem a tanfolyamon, mert a testem összehangoltsága határozottan javult.”  (Rita)

☻ A műtétem  óta gyengébbnek, erőtlenebbnek éreztem a kezemet. Csontritkulásom is van. A torna után mindig jobban aludtam, az alvásom pihentetőbb lett. Lassítottam az életvitelemen. A rendszeresség, a mozgás örömeés a helyes légzés, amit ezen a tornán tapasztaltam meg, jó érzést, békét, nyugalmat adott, azt viszem magammal tovább. Hiányozni fognak az órák!„ (Henrietta)

☻  Érdemes volt eljönnöm a tanfolyamra, mert lazulásra és  koncentrációra tanított. Jobb lett a mozgásom, újra érzem a mozgás örömét. Ez mindenben segít.„  (Marianna)

 

Visszajelzések a tavalyi tanfolyamról:

ALEXANDRA: Az Izomkontroll könyv kapcsán sokat javult  a derékfájásom, amely 16 éves korom óta kínoz. A tanfolyam maximálisan beváltotta a várakozásaimat, mert a könyvben található gyakorlatok helyes elsajátításához személyes útmutatást kaptam. Így vált igazán hatékonnyá a gyakorlásom! Jelentősen csökkent a derékfájásom, élőbbek lettek az alsó végtagjaim is.

ANTAL: Sokat ülök, keveset mozgok, deréktáji problémáim voltak (L4-5). Örülök, hogy részt vettem a tanfolyamon, mert sokat tanultam a testemről. Már az első alkalom után másképp álltam fel és másképp ültem.

VALÉRIA: A homeopátiás doktornőm javasolta a tanfolyamot, mert a nyakam nincs rendben, meszesedés van bennük. Szeretek idejárni, mert otthon magamtól sajnos nem csinálom a gyakorlatokat. Jó itt!

LÁSZLÓ: Gerincsérvvel jöttem, éjszaka sokszor zsibbadt kezem, lábam és nagyon görcsösek voltak az izmaim, állandó merevség a nyakamban. A tanfolyam beváltotta a várakozásaimat, mert a gyakorlatok rendszeres, napi alkalmazásával elértem, hogy közérzetem sokkal jobb lett. 2 hónapja nincsen szükségem izomlazító gyógyszerre. Tartásom egyenesebb, lazább lett. Odafigyelek a helyes tartásra, mert végre tudom mire kell figyelni.

KAROLINA: Tartásom gyermekkorom óta „púpos”, nem igazán hajlik. Azért jöttem a tanfolyamra, hogy egészségesebb testben egészségesebben élhessek. Azóta sokkal könnyebben mozgok, kevésbé fájnak a testrészeim. Sokkal többet figyelek azóta a testemre, a testtartásomra és ami számomra a legfontosabb: a légzésemre is. Köszönöm!

PÉTER: Ismerősöm ajánlotta és kíváncsi lettem a tanfolyamra. Rossz a tartásom és gerincferdülésem van, gyakran görcsös a nyakam és a derekam. A legfontosabb, amit ezen a tanfolyamon tanultam, hogyan  éljem meg a gyakorlatokat, hogyan legyek jelen.

ISTVÁN: Főleg gerinc- és izületi problémáim miatt jöttem a tanfolyamra. Az Agykontroll után azt gondoltam, hogy a következő lépés ez lehet magamért. Talán még többet is kaptam a tanfolyamtól, mint reméltem. A nyújtások eredményeként a görcsbe álló, nehezen mozgó  izmok jobban mozognak. Ezt kéne tanulni az iskolában is, olyan alapvető. Azt vettem észre, hogy  a  tanfolyam alatt a memóriám is nagyot javult

RÉKA: Hogy a tanfolyamra eljöttem, abban a fő ösztönzőm a testem volt. Rendszeresen fájt a gyomrom, amiről azt mondták, hogy nem szervi eredetű. A stresszoldásban nagy hasznát veszem a tanfolyamon tanultaknak. Csökkentek a hasi fájdalmaim, kiegyensúlyozottabbnak érzem magamat. Érzem, hogy a testtartásom is javult. Jó volt jobban megismeri a testem működését és megérteni a jelzéseit.

Zsuzsa: „Mozgásom szabadabb lett, fájdalmam csökkent a derekamban. Befelé figyelésem jelentősen erősödött, tudatosabbá vált. Köszööm és hála, hogy megismerhettelek és hogy átadtad a tudásodat, mely könnyebbséget adott. „

Gabriella:„Hatásodra rávettem magam a rendszeres tornára, ami igen nagy dolog nálam. És még a légzésemre is megtanultam figyelni. „

Éva: :„Nemtől és kortól függetlenül mindenkinek ajánlom! Érdemes volt eljönni. Kevésbé fájnak az izületeim , különösen a csipőm. „

Ilona: „Csökkentek a tüneteim, lazább, nyugodtabb, energikusabb vagyok. Teljesen más, mint az eddigi mozgásformák. Jó érzés az otthoni gyakorlása is. Ezt éremes folytatni, rendszeresen gyakorolni. „

Orsolya::„Nagyon tetszett a tanfolyam, sokat tanultam a test-izomzat összefüggéséről. Minden nap végig csinálom a gyakorlatsort. Nyugodtabb, elfogadóbb lettem, testem rugalmasabb.Fogytam!!”

Judit: „Köszönöm, hogy itt lehettem. Nagyon kellemes, oldott, nyugodt légkörben sikerült a gyakorlatokat elsajátitani. Különleges mozgást tanulhattam, nagyon élveztem. Hasznos volt mindenféle szempontból. „

Éva: „Tudatosabbá váltam- elsősorban a helyes ülés gyakorlatában. Csipő és váll fájdalmaim jelentősen csökkentek. Más mozgásformához képest ( jóga, streching) összetettebbnek hatottak a gyakorlatok. Intnziv agymunkát igényeltek, jobb lett a figyelmem.”

László: „Sokkal könnyebb a mozgásom. A gyógytornászom is megdicsért, sokkal könnyebben csinálom a gyakorlatokat. Általános izületi problémákkal jöttem, fájdalmaim jelentősen csökkentek. A könyv és a hanganyag megértése is könnyebb volt igy, mert nem mindig tudtam, hogy pontosan hogyan is kivitelezni a gyakorlatokat. Ebben is nagyon sokat segitett a tanfolyam.  érthetően mondtad el, hogy mit és hogyan kell csinálni. „

Zsuzsa: „Légzésem rendezettebb lett , könnyebben ellazulok.Kötött izületeim lazábbak. Más szemléletű ez a mozgás, légzéssel összekötve újak  voltak  nekem ezek a lassú és nyugodt mozdulatok.

Katinka: „Tavaly kiszakadt gerincsérvvel erősen korlátozott állapotban érkeztem a tanfolyamra. Panaszaim szinte teljesen megszüntek, le tudok hajolni, működik a hasizmom is. Az otthoni gyakorlás mellett most újra elvégeztem a tanfolyamot. További sok fejlődést, újabb mozgások megnyitását hozta. A további gyakorlás mellett az izmok konkrét megtapasztalása, megismerése  (has, medence, csipő) is  lehetségessé vált, ami régen csak fogalom volt. 6 hónap gyakorlás után tökéletes a derekam. Nagyon köszönöm!”

Időpontok:

 • Ár: 21 000 Ft / 7 alkalom, 18 000 Ft / 6 alkalom
 • Dátum: 2020.01.27 17:00
 • Maximális létszám: 15 fő
 • Jelentkezem
 • Ár: 21 000 Ft / 7 alkalom, 18 000 Ft / 6 alkalom
 • Dátum: 2020.03.16 17:00
 • Maximális létszám: 15 fő
 • Jelentkezem
 • Ár: 21 000 Ft / 7 alkalom, 18 000 Ft / 6 alkalom
 • Dátum: 2020.05.11 17:00
 • Maximális létszám: 15 fő
 • Jelentkezem

Kapcsolódó ajánlataink

Rovarcsípés olaj 5ml
Rovarcsípés olaj 5ml
Ár:
2 880 Ft
Sky Fruit Juice Premix (10 tasak)
Sky Fruit Juice Premix (10 tasak)
Ár:
17 500 Ft
Ár:
0 Ft