KOSÁR TARTALMA(0)
Tovább a fizetéshez »
Vitálgombákkal az egészségért

Vitálgombákkal az egészségért

2013.04.03.

AMIT NAGYON FONTOS TUDNI, HOGY A GYÓGYGOMBÁK IS - NAGYBETŰSEN - NEM NÖVÉNYEK, HANEM AZOK FELETT ÁLLÓ KÜLÖNÁLLÓ FAJ, MINT  GOMBÁK!

EZÉRT SIKERESEBB AZ ALKALMAZÁSUKKAL VALÓ GYÓGYÍTÁS. HATALMAS VITÁLIS EREJÜKET TEKINTVE VITÁLGOMBÁKNAK IS NEVEZIK ŐKET. 

Reishi / ganoderma - pecsétviasz gomba

A Reishi, - aminek a neve lefordítva: " a halhatatlanság gombáját " jelenti. Ázsiában körülbelül 4000 éve, mint természetes orvosság alkalmazzák. 
A TCM-ben, mint leghatásosabb és legváltozatosabb / legsokoldalúbb szernek számít ami az embert erősíti! 
Közben már tudományos tanulmányokban bebizonyították a sok továbbadott / továbbított hatását. 
A bioaktív hatóanyagok / összetevők közé többek között a Polysaccharide és az Antioxidánsok tartoznak, amikről tudjuk, hogy erősitík a védelmet és védig a sejteket.
Magas enzim tartalmuk miatt komplex eledelként is szolgálnak, megkönnyítik és kiegyenlítik az emésztési folyamatok által fellépő esetleges problémákat!

Aklalmazás / Használat:

Nagyon széles változatos alkalmazási terület, többek közt: 

  • pozitív hatás a szívre, keringési-rendszerre, többek közt a vérnyomás szabályozásra!
  • erősíti az immunrendszert! 
  • nagyon erős tumor ellenes hatás, kiváló kísérő rákterápiához!
  • támogatja, elősegíti a fizikai testalkatot, kimerültség-gátló!
  • megelőzésre és erős fizikai igénybevételre, vm. sportolás esetén is kiváló!!
  • alvás zavarok! 
  • öregedés elleni!
  • optimalizáló tulajdonsága miatt komoly fogyás is elérhető!
  • Vitalizáló képessége is kimagasló – kétszer nagyobb a többitől! - amit a termesztési körülményeknek köszönhetően ad vissza! A test újjáéled ami azonnal beindítja az öngyógyító mechanizmusát, erősítve regenerálódó képességét!

 

Különlegesség: a magyar reishi különleges figyelmet érdemel mivel bio körülmények között terem 3 hónap alatt, 2 év helyett, ami már önmagában egyedülálló! Felhasználása szempontjából természetes formában, higítás nélkül, legfinomabb minőségben kerül az alkalmazók elé!

Figyelmeztetés!: Ez azért nagyon fontos mert a minőség és a gyorsaság együtt jár és mert a nem bio körülmények között termő gombák rendkívül mérgezőek lehetnek!

Ezért a saját érdekünkben, kizárólag csak személyesen is ellenőrizhető bio termelőtől érdemes vásárolni!

Legfőbbképp Ázsiában, de európai kolostorokban több száz évvel ezelőtt felismerték a gombák gyógyhatását. Sikeresen használták őket, hogy betegeket gyógyítsanak meg és egészségeseket óvjanak meg betegségek elől. Míg a TKO (tradicionális kínai orvostudomány ) egy hosszú tradícióra a gombák alkalmazásával tud visszatekinteni, addig a Mykoterápiára ebben az országban sokáig mint kívülálló módszernek számított, ami nem rendelkezett hatékonyságáról tudományos bizonyítékkal. Szerencsére ez változik közben/manapság - legfőbbképp azért, mert tanulmányi- és kutatási eredmények egy egyértelmű nyelvet beszélnek.

A vitálgombák nagy értékű összetevőikkel alkalmasak nagyszámú „javallatoknál”. Segítenek a „modern” nép szenvedésében, mint a magas vérnyomás, anyagcserezavar, allergia és épp úgy, mint a megelőzésben és a rákos megbetegedést kísérő kezelésében. Erősítik az immunrendszert, ellensúlyozzák a korai öregedési folyamatot és kiegyensúlyozó hatásuk van a pszichére (lélekre) – és mindezt nem kívánatos, káros mellékhatások nélkül.

 

Mi az a Ganoderma Lucidum?

A ganoderma gomba (Ganoderma Lucidum) közel 200, az egészségünket támogató tápanyagot tartalmaz.
A legfontosabb ezek közül a szerves germánium, ami egyike a természetben található leggyógyítóbb hatóanyagoknak.

A ganoderma gombának, más néven pecsétviaszgombának rengeteg pozitív élettani hatása van, az egyik legjobb gyógynövénynek tartják, a gyógynövények királyának is nevezik. Japánban és Kínában több ezer éve használják, a hagyományos orvoslásban is alkalmazzák.

A Reishi név egy őskori isten-nő nevéből származik: Reishi Senshi az Egészség, Élet és Örök Fiatalság Isten nője volt.

Az első kínai császár a Ganoderma gombát "A Halhatatlanság Gyógynövényének" nevezte el. További elnevezései: "A Halhatatlanság Varázsitala", "A Szellemi befolyás Gyógynövénye", "A Császár Levese".

Gyógyhatások: A pecsétviaszgomba által tartalmazott kétszázféle vitamin és ásványi anyag zöme antioxidáns, a szervezetre nagyon kedvező hatású.
Jelentős mennyiségben találhatók benne a megfelelő pH-szint kialakításához szükséges alkaloidok.

A rák leküzdéséhez szükséges tizenegy hatásos és természetes módszert tartalmazó listán ez a gyógynövény a harmadik helyen szerepel. De szakemberek előszeretettel ajánlják azoknak is, akiknél már daganatos megbetegedést diagnosztizáltak.

Leggyakrabban említett előnye, hogy javítja az alvást, növeli az agyba jutó oxigén mennyiségét, normalizálja a testtömeget, elősegíti a méreganyagok távozását a szervezetből. Fontos kiemelni immunserkentő, vérnyomás-szabályozó, baktériumellenes, gyulladás gátló hatását. Hat a szív- és érrendszerre, stresszoldó, kandida-ellenes, koleszterin- és vércukorszint-csökkentő, potencianövelő, s nagyszerűen alkalmazható krónikus hörghurut esetében is.

Ahogy a történelem során, úgy a mai világban a megelőző orvoslásnak egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak, és ebben kiemelkedő lehet a Ganoderma Lucidum szerepe.

 

Gyakran feltett kérdések és válaszok a gyógygombával kapcsolatos témában:

Vannak a gyógygombáknak mellékhatásai?

Negatív mellékhatások a Mykoterápiában alig fordulnak elő. Ritkán / alkalomadtán enyhe emésztési változásokról számolnak be, ami a rostok és a nehezen megemészthető gomba-fehérjék oka. Egy csökkentet dózissal lehetőséget adnak a testnek, hogy lassan hozzászokjon a gombához.

Egyedi esetekben az is lehetséges, hogy élelmiszer allergiások  vitálgomba termékek bevételekor  allergiás jelenségekkel reagálnak. A Shiitake-nál  viszketéses kiütést figyeltek meg olyan embereknél akik megfelelő Diszpozicióval  rendelkeztek. Ebben az igen extrém ritka esetben a Shiitake további fogyasztásáról le kell mondani és egy másik vitálgombára kitérni.

Általános pozitív mellékhatások jelenkezhetnek, émelygés, hasmenés ami az erős méregtelenítésre, nagytakarításra utal és a tünetek átmeneti felerősödésével jár. Ilyenkor érdemes mérsékelni a terhelő ételeket, italokat és sok víz fogyasztással elősegíteni a gyógyulási folyamatot.

Hogyan találom meg a nekem legmegfelelőbb gyógygombát?

 Minden ember egyénileg különbözően reagál, ezért érdemes egy szakember véleményét beszerezni, ha bizonytalan abban, hogy melyik gomba jó az ön számára. Segítségképpen egy táblázatban eligazodhat a kereső a gyógygombák hatásairól.

Mikor és hogyan kell bevenni a gombatermékeket?

Vegye be a készítményeket legjobb esetben közvetlen étkezés előtt nagy mennyiségű vízzel. A napi dózis felosztása kettő vagy három adagra lehetséges.  Egy szabályos terápia háromtól hat hónapig tart. Természetesen ez attól is függ, hogy a panaszai mióta voltak és a terápia más intézkedésekkel pl: egy táplálkozási változtatással támogatva lesz. Fontos, hogy a gombákat az első jobbulást követően nem egyből lerakni/szedését abbahagyni, hanem legalább még egy-két hétig továbbra is szedni, hogy  stabilizálja az egészségi állapotot. Mivel hatásfokában felülmúl minden mást ezért érdemes megelőzés képpen is rendszeresen szedni.

Milyen hamar számíthatok első eredményekre?

Ez természetesen problémától függő, de gyakran már néhány nappal a bevételt követően tapasztalható a létező tünetek csökkenése. Krónikus szenvedéseknél akár négytől hat hétig is eltarthat amíg, egyértelmű hatások érezhetővé válnak. FONTOS: MINDEN HATÁSOS KÉSZÍTMÉNYRE A SZERVEZET ELŐSZŐR A TÜNETEK FELERŐSÖDÉSÉVEL REAGÁL, INNEN TUDNI, HOGY A GYÓGYULÁSI FOLYAMAT ELKEZDŐDÖTT!

Lehetséges több gyógygombát kombinálva beszedni?

A gyógygombák egymást támogatják a hatásukban, ezért sok esetben ajánlatos különböző gombákat kombinálva beszedni – bár több mint öt gombafajta ne legyen. Alapjában az érvényes, hogy az adagolási javaslat minden gombára összesen vonatkozik. Több gyógygomba bevétele által csökken az egyszeri dózis.

Szabad egy kemoterápia közben  gyógygombát fogyasztani?

Igen! Pont egy ilyen megterhelő terápia közben profitál a gyógygombák általi támogatásból. Ideális esetben már a kemoterápia előtt érdemes elkezdenie a gyógygombák szedését, hogy  az orvostudományi kezelések mellékhatásait alacsonyan tartsa.

Gyerekek számára is alkalmasak a gyógygombák?

Igen, gyerekeknél a sikerek pl.: neurodemitisznél, de más megbetegedéseknél is gyakran kiválóak. Egy gyermeki szervezet gyakran reagál különösen jól, mert  vagy nincs vagy alig vannak előterhelések. Általában egy lassan növekvő dózis ajánlott, azért mert az emésztőrendszer még érzékeny és a gombák esetleg kellemetlen puffadáshoz vezetnek.

Kapcsolódó TERMÉKEKKapcsolódó ajánlataink

Rovarcsípés olaj 5ml
Rovarcsípés olaj 5ml
Ár:
2 880 Ft
Sky Fruit Juice Premix (10 tasak)
Sky Fruit Juice Premix (10 tasak)
Ár:
17 500 Ft
Ár:
0 Ft